Ще разбием Хамас Израелските резервни войници са във формация из цялата

...
Ще разбием Хамас Израелските резервни войници са във формация из цялата
Коментари Харесай

Тела на отвлечени израелци откри армията в ивицата Газа frognews.bg

" Ще разбием Хамас "  

Израелските аварийни бойци са във групировка из цялата Ивица Газа, подготвяйки се за идващия стадий от интервенциите, оповестиха военните.

" Нашата цел е доста ясна - крайният стадий на тази война е цялостното разглобяване на " Хамас " и неговите военни качества. Фундаментално ще променим обстановката по този начин, че " Хамас " в никакъв случай повече няма да има способността да нанася вреди на израелски цивилни и военни ", съобщи представителят на израелската войска подполковник Джон Конрикус.

Той заяви за напрежение покрай границата с Ливан. Бойци на " Хизбула " са изстреляли противотанкова ракета към израелските войски и дронове, само че те са били прихванати от противовъздушната защита. Ситуацията на северната граница " остава доста напрегната ", предизвести представителят на армията. 

Цивилните

Ситуацията със заложниците остава извънредно сензитивна. По информация на армията в Израел държани в плен са над 120 жители. Военните я дефинират като " най-трудната ". Групировката към този момент заплаши да стартира да убива заложници, в случай че ударите на израелските военни продължат.

Това доста затруднява армията, която твърди, че се старае да не нападна цивилни жители, в това число и палестинци. По думите на представителят на военните палестинците " не са врагове " и армията не се прицелва в тях, макар изказванията на " Хамас ". 

" Опитваме се да създадем вярното нещо, опитваме се да евакуираме цивилни, с цел да сведем до най-малко риска за тях. Изключително тъжно и тъпо е, че толкоз доста медии се концентрират върху нашите дейности, вместо да трансферират отговорността върху образуванието, което ръководи линията Газа, а това е " Хамас. ", уточни той. 

Подполковник Джонатан Конрикус съобщи, че групировката се пробва да спре житлите на Газа да се изтеглят. 

Израелските медии оповестяват, че войските, нахлуващи в Газа, са разкрили телата и движимостите на някои от изчезналите хора.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР